Volledig scherm
Poelier Jan van Tuijl. © Ron Magielse/Pix4Profs

Marktpoelier Jan van Tuijl voelt zich in de steek gelaten en stopt op Bergse weekmarkt

BERGEN OP ZOOM - Marktpoelier Jan van Tuijl staat donderdag 4 augustus voor het laatst op de Bergse weekmarkt. Van Tuijl voelt zich in de steek gelaten door de marktcommissie en het merendeel van de andere kooplieden.

Poelier Van Tuijl is vanwege hartproblemen niet meer in staat om hele dagen op de markt te staan en wilde graag vroeger vertrekken. Daar wilden de gemeente en marktcommissie niet aan meewerken.

Compromis
Wel werd herhaaldelijk aangestuurd op een compromis. In het laatste voorstel werd Van Tuijl toegestaan om later te beginnen, om zo de werkdag te beperken. Wel werd vastgehouden aan de eis om tot 16.30 uur op de markt te blijven.

Volgens dochter Simone van Tuijl is later beginnen geen optie. „Vanwege files moeten we dan nog steeds op hetzelfde tijdstip thuis vertrekken.” Bovendien moeten de klanten dan wachten en de poelier beschikt niet over een moderne verkoopwagen. Voordat de klanten geholpen kunnen worden moet er eerst een uur worden uitgepakt. 

C-locatie
​In een eerder voorstel mocht de poelier vroeger de markt verlaten, mits hij plaatsnam op het Korenbeursplein. Van Tuijl noemt dat een C-locatie, met te weinig ruimte om de bus achter de kraam te stallen. 

Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander kan het advies van de marktcommissie niet worden genegeerd. „Het is jammer dat we er niet samen zijn uitgekomen. Maar we hebben ook rekening te houden met de belangen van de andere kooplieden.”

Live Voetbal

home logo PSVPSV
68'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
936 stemmen