Volledig scherm
Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Archieffoto BN DeStem

Markiezenhof Bergen op Zoom in de race voor Stimuleringsprijs blinden en slechtzienden

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof is een van de drie kanshebbers om de eerste RAAK Stimuleringsprijs in de wacht te slepen. Samen met het Archeon en Museum Beelden aan Zee is het Bergse museum doorgedrongen tot de finale van de wedstrijd die werd ingesteld om museumcollecties beter toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Het Markiezenhof wil de route vanaf het NS-station naar het museum vergemakkelijken voor blinden.

Daarnaast komen er aanpassingen aan het gebouw en de website van het museum. Bij de expositie over zes eeuwen zilver in Bergen op Zoom wordt het mogelijk voor blinden allerlei voorwerpen aan te raken. Die expositie wordt in mei 2017 geopend.

Rond de zilvertentoonstelling werden diverse activiteiten bedacht door jong afgestudeerden die als oproepkracht in het museum werken. Een van hen, Isabel Kemp heeft het blindenproject opgezet samen met conservator Johanna Jacobs. Er waren 13 inzendingen, een jury koos de drie finalisten en het publiek mag nu bepalen wie wint via www.raakstimuleringsprijs.nl.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
321 stemmen