Volledig scherm

Markiezaatsfietsvierdaagse: Dat zie je niet zo gauw, een jongen van mijn leeftijd die zo sportief is

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof stond maandagochtend vol met fietsen. Racefietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen, zelfs een paar kinderfietsjes. Heel lang bleven ze echter niet staan, om tien uur gingen de meesten er weer vandoor. De eigenaars moesten er namelijk nog zo'n 25, 40 of 60 kilometer op fietsen voor de 45ste editie van de Markiezaatsfietsvierdaagse.

Hoewel de meeste deelnemers inmiddels al grijze haren hebben, zitten er ook een paar jongeren tussen. Zo ook de 16-jarige Fabian van Bovene. "Ik hoop vandaag eerste te worden op de veertig kilometer. Het is voor mij de eerste keer dat ik de vierdaagse fiets, ik woon namelijk nog maar sinds kort in Bergen op Zoom. Wel heb ik al vaker gefietst bij andere evenementen, dus ik denk dat het wel goed moet komen."

Volgens Van Bovene komt het geringe aantal jonge deelnemers door de luiheid van zijn leeftijdsgenoten. "Dat zie je niet zo gauw, een jongen van mijn leeftijd die zo sportief is. Maar ik vind het gewoon leuk om te doen, ik heb thuis dan ook meerdere fietsen staan waar ik regelmatig op zit."

Maandag waren er volgens de organisatie rond de 370 deelnemers. "Daar zijn we uiterst tevreden over!", zegt Piet Brocatus, voorzitter van de organiserende Stichting Rijwielevenementen Bergen op Zoom. "Vorig jaar hadden we er namelijk maar 347, dus er zit zeker een stijging in. Mensen kunnen zich ook nog aanmelden, dus misschien krijgen we er nog meer."

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen