Volledig scherm
© Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Maria Reginaschool adopteert oorlogsmonument in Steenbergen

STEENBERGEN - Stilstaan bij oorlog mag vaker dan alleen op 4 mei, vindt leerkracht Ludo Goossens van de Maria Reginaschool. Zijn idee? De leerlingen het oorlogsmonument op het Kerkplein laten adopteren en verzorgen. Donderdagochtend was het zover.

Echt onderhoud plegen aan het oorlogsmonument hoeven de leerlingen niet. Dat gebeurt een keer per jaar door de gemeente middels een hogedrukspuit. „Verder ziet dit monument er nog prima uit”, vindt wethouder Cor van Geel die zijn handtekening zet onder de adoptie van het oorlogsmonument uit de Tweede Wereldoorlog. „Het monument is sinds 1944 wel wat verouderd natuurlijk, dat kun je op sommige plekken zien. Maar het is niet aan de kinderen om dat onderhoud te plegen. Zij gaan aan de slag met de omgeving van het monument.”
Gehuld in gele hesjes wordt er door de achtstegroepers van de Maria Reginaschool druk onkruid gewied. Met vuilprikkers wordt er afval verwijderd uit de perkjes. En er wordt geharkt. Dat ook dat van belang is, beaamt Van Geel: „Het was hier een bende”, lacht de wethouder.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
820 stemmen