Volledig scherm
Manuela van der Heijden uit Roosendaal doet mee aan Heel Holland Bakt © Heel Holland Bakt

Manuela uit Roosendaal doet mee aan Heel Holland Bakt

ROOSENDAAL - Manuela van der Heijden uit Roosendaal is een van de tien kandidaten die meedoet aan het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. 

Manuela is 33 jaar getrouwd met Jack en ze hebben twee volwassen zonen. In het voorstelfilmpje van Heel Holland Bak vertelt ze dat de gewichtsconsulente en vitaliteitscoach is. "Ik help mensen naar een gezondere levensstijl", vertelt ze. "Een onderdeel van m'n werk is om samen met de dames te trainen en elkaar fit te houden. Ik maak dan ook veel recepten met vooral gezonde dingen, maar in de tent kan dat natuurlijk niet. Daar moet het vooral lekker zijn."

De Roosendaalse bakt het liefst samen met haar zus. Soms gaat dat ook via Whatsapp. "Dan maken we filmpjes met waar me mee bezig zijn en sturen we foto's over en weer", vertelt ze. De twee zijn letter opgegroeid in de bakkerij. Zowel hun overgrootvader, opa als vader zijn bakker geweest. Bakken heeft dus veel nostalgische waarde voor Manuela. "Het is me met de paplepel ingegoten." 

Manuela doet mee aan Heel Holland Bakt omdat ze getest wil zien hoe goed ze eigenlijk is. In de vorige afleveringen dacht ze vaak: "Oh, dat kan ik beter." Maar Janny en Robért is een streng jury koppel. "Dat wordt best wel spannend", zegt ze. 

Start seizoen

Heel Holland Bakt start zondag 4 september. Dit jaar niet met presentatrice Martine Bijl die herstellende is van een hersenbloeding. André van Duin neemt het van haar over.  De Meester Patissier uit Oisterwijk Robért van Bekhoven en Janny van der Heijden dienen weer als jury. 

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
131 stemmen