Volledig scherm
Verwennerij in het gemeentehuis voor de mantelzorgers. De hal was voorzien van allerlei vormen van persoonlijke verzorging voor de (vooral) dames. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Mantelverzorgers worden in de watten gelegd op de verwenmarkt in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Ruim 160 mantelzorgers werden zaterdagmiddag in de watten gelegd in het Moerdijkse gemeentehuis in Zevenbergen. Daar vond voor het tweede jaar op rij de verwenmarkt voor mantelzorgers plaats.

De markt is een initiatief van de gemeente en zorgaanbieder Surplus. Vorig jaar waren er twee keer zoveel bezoekers. Dat is logisch te verklaren, zegt Jolanda van Leest van Surplus. "Tijdens de eerste verwenmarkt kwamen de zorgvragers ook mee met de mantelzorgers. Dit jaar hebben we voor hen een aparte activiteiten georganiseerd in de theaterzaal aan de overkant", zegt ze. Volgens Van Leest staan veel mensen er niet eens bij stil dat ze mantelzorger zijn. "Ze vinden het logisch om zorg te bieden aan hun naaste."

Renske Vreugdenhil is zo iemand. Zij verleent zorg aan haar hulpbehoevende ouders en bezoekt de verwenmarkt voor de eerste keer. "Ik doe de boodschappen en kook voor ze als dat nodig is. Dat mijn ouders dankbaar zijn vindt ik het belangrijkste. Toch is het goed dat dit wordt aangeboden. Ik ben hier lekker aan het genieten", zegt ze terwijl ze een pedicurebehandeling ondergaat.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
490 stemmen