Volledig scherm
Vaderland

Mannen centraal op Vaderland.nl

Breda 'De vlam kan erin, schiet die kurk maar af. Met grote blijdschap mogen wij aankondigen dat vandaag Vaderland is geboren.' Met die tekst opent de donderdag gelanceerde site Vaderland.nl. Of zoals de makers het noemen: 'online magazine voor vader'. Het is een initiatief van de Bredanaars Reijer van Kasteren (als freelancer werkend in de reclamewereld) en Chris Stadhouders (freelance journalist). "Wij willen onze visie op het vaderschap geven en richten ons op andere vaders.

Het gaat over de dagelijkse dingen die wij meemaken als vader," zegt Van Kasteren (39), zelf vader van een kind van 9 jaar. Stadhouders (37) heeft twee kinderen (5 en 10).

Het worden geen al te persoonlijke verhalen. "Het kan gaan over gadgets, evenementen, vakanties of gewoon mooie verhalen. Het is zo breed als het vaderschap zelf," zegt Van Kasteren.

Vanaf 1 september zal er dagelijks minimaal één verhaal op de site verschijnen. Dat kan ook van de hand van gastschrijvers zijn. De ambitie is de site zo te laten groeien dat die ook interessant is voor adverteerders. "Er zit ook een commerciële gedachte achter", aldus Van Kasteren. "Misschien dat we ook een keer een papieren versie gaan maken, of iets met merchandising gaan doen of er een evenement aan koppelen."

Wat de site niet gaat doen, is echt opvoedkundige verhalen maken. Of zoals in he openingsverhaal staat: 'Vergeet één ding niet. In Vaderland staan de mannen centraal. Zoekt u een wondermiddel tegen tepelkloven dan bent u hier misschien niet op de juiste plaats.'

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen