Volledig scherm

Man vernielt bus in Breda: 'Ik had het koud en zocht een slaapplaats'

BREDA - Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond aangehouden in Breda. Hij had een bus vernield die op dat moment gereinigd werd.

's Avonds rond vijf over elfkwam de melding binnen bij de politie dat toezichthouders van Arriva een man hadden aangehouden eerder die avond vernielingen zou hebben gepleegd. Agenten namen de 19-jarige verdachte over van de toezichthouders. Ze deden aangifte van vernieling van een bus. Eerder die avond was de verdachte het terrein van Arriva opgelopen aan de Slingerweg.


Stok
Daar waren op dat moment schoonmakers bezig de bussen te reinigen. Hoewelde schoonmakers tegen de verdachte zeiden dat hij daar niet mocht komen liep hij naar een bus en sloeg daar met een stok op de ruiten. De schoonmakers pakten de stok af en wisten de verdachte weer buiten de poorten te krijgen. Daarnableek dat de bus die de man onder handen had genomen beschadigd was.

Aangehouden
De toezichthouders gingen op zoek naar de verdachte en troffen hem aan op het Stationsplein. Toen ze hem aanspraken gaf hij direct toe dat hij de vernielingen had gepleegd. De reden van zijn daad was het feit dat hij het koud had en een slaapplaats voor de nacht in de bus zocht. De verdachte is aangehouden. Hij wordtin contact gebracht met hulpverlenende instanties nadat het strafrechtelijke traject voorde vernielingen afgerond is.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
497 stemmen