Volledig scherm
Ter illustratie © anp

Man uit Roosendaal krijgt zes jaar cel voor aanranden tieners

Een 24-jarige man uit Roosendaal is in Antwerpen veroordeeld tot zes jaar cel voor het aanranden en verkrachten van vijf jonge vrouwen. Zijn slachtoffers waren allemaal tussen de 15 en 19 jaar oud.

De incidenten gebeurden in de Belgische plaats Essen, dicht bij de grens met Nederland. Daar zou de man, die in het dorp bekendstaat als 'de Afghaan', zich tot vijf keer toe hebben vergrepen aan een jonge vrouw.

De vijf vrouwen dienden vorig jaar tegelijkertijd een aanklacht in tegen de man. Een vrouw van 19 verklaarde dat hij haar na het uitgaan had verkracht en haar tot bloedens toe in haar borst had gebeten.

Cocktails en drugs
Een ander meisje vertelde de politie dat ze met hem was uitgegaan in Roosendaal en dat ze onwel was geworden, nadat hij haar op een cocktail had getrakteerd. Ook zij werd verkracht en gebeten.

Een jonge vrouw met wie hij een relatie had gehad, verklaarde dat ze gedwongen werd de drug MDMA te nemen. Daarna werd ze misbruikt.

Onder de slachtoffers bevonden zich ook minderjarigen. Een meisje van 16 zei dat de beklaagde haar overal betast had, toen ze dronken op een bank lag. Hij had andere jongens aangemoedigd om 'ook eens te komen voelen'. Ze had hem uiteindelijk kunnen wegduwen. Een 15-jarige vertelde de politie dat ze tot tweemaal toe door hem werd aangerand.

Samenspannen
De dader uit Roosendaal zat op het moment van de aanklacht al achter de tralies vanwege een drugsdelict. Hij gaf toe dat hij seksueel contact had gehad met de vrouwen, maar zei dat hij nooit tegen hun zin in iets heeft gedaan. 

Hij vermoedde dat het vijftal tegen hem samenspande, omdat hij geen relatie met de vrouwen wilde. De rechtbank zag echter geen reden om aan de verklaringen van de slachtoffers te twijfelen en legde de man een celstraf op.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
45 stemmen