Volledig scherm
De gestolen fietsen die de politie in de bus vond. © Politie

Man uit Hooge Zwaluwe vast om grootschalige fietsendiefstallen

TILBURG - De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige man uit Hooge Zwaluwe aangehouden wegens grootschalige fietsendiefstallen. Ook een 31-jarige man uit Sprang-Capelle is daarom opgepakt.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie een opslagplaats van gestolen fietsen ontdekte in Tilburg. Er werden 27 rijwielen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal/heling afkomstig zijn. Het zijn relatief nieuwe fietsen van duurdere merken. De loods waarin ze stonden was ingericht om fietssloten te demonteren. De twee gearresteerde mannen waren in de loods toen de politie daar binnenviel.

Kentekenplaten
De politie kwam in actie na een melding van een verdachte situatie aan de Ringbaan-Oost. Op een terrein waar opslagruimten verhuurd zouden de kentekenplaten van een bestelbus verwisseld worden, zo luidde de melding. Op het terrein werd een Fiat bestelbus aangetroffen met twee groene kentekenplaten (zogenaamde handelarenplaten). Opengebroken sloten
Bij nadere inspectie vonden de agenten de opslagloods die vol stond met fietsen. Ook achter in de bestelbus werden fietsen gevonden. In de loods lagen gereedschappen om sloten te verwijderen en tientallen nieuwe fietssloten. Verder lagen er allerlei spullen voor fietsen, zoals fietstassen en manden maar ook opengebroken sloten. De politie onderzoekt of er mogelijk meer personen bij de zaak betrokken zijn.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
790 stemmen