Volledig scherm
© ANP

Man aangehouden op Bonaire voor moord op Rijsbergse agent Ferry Bakx (video)

BONAIRE - Op Bonaire is een man aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de vorige week doodgeschoten Nederlandse politieagent Ferry Bakx. De politie doorzocht een woning in de stad op het Antilliaanse eiland, omdat daar een verdacht voertuig was gezien. 

De eigenaar van het voertuig is aangehouden en het voertuig is in beslag genomen. Of hij iets met de zaak te maken heeft, wordt nu onderzocht, laten het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Ministerie vandaag weten. "Verdere mededelingen kunnen in het belang van het onderzoek niet worden gedaan.''

De 45-jarige agent uit Rijsbergen, die sinds 2013 op Bonaire werkte, werd woensdagavond doodgeschoten tijdens een achtervolging. De man was met collega's afgegaan op een melding van een overval in een huis.

Toen de politie aankwam, vluchtten de overvallers weg. De Nederlander rende achter de daders aan. In een vuurgevecht dat daarbij ontstond werd de man dodelijk getroffen. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar dokters konden hem niet meer redden.

Beloning
Volgens het OM ging het om een gewelddadige overval waarbij onder andere een kind werd bedreigd met een vuurwapen. De daders wisten te ontkomen. Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft een beloning van 10.000 dollar (ruim 8800 euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die de agent doodschoot.

Afscheid Ferry Bakx

Afgelopen vrijdag is er in Bonaire afscheid genomen van Ferry Bakx. In onderstaand filmpje, geplaatst op de Facebookpagina van Bon Siman, is te zien hoe de lijkwagen door een erehaag van agenten rijdt. 

Volledig scherm
Ferry Bakx.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
533 stemmen