Volledig scherm
© Ralph van Wolffelaar

Man (47) in Breda opgepakt na valse melding van vuurwapen op Dr. Struyckenstraat

BREDA - De politie rukte zondag aan het einde van de middag uit naar het Doctor Struyckenplein in Breda omdat iemand zou zijn gesignaleerd met een vuurwapen. 

De politie gaat er vanuit dat hij zelf anoniem naar de meldkamer heeft gebeld. Hij gaf de voor- en achternaam van een man door die daar rond zou lopen met een doorgeladen vuurwapen. De bedoelde man is een bekende van de politie.

Agenten deden zware kogelwerende vesten aan, omdat de melder gezien zou hebben dat de man het vuurwapen had doorgeladen. De agenten zagen de bedoelde man uit een telefooncel komen, waarna hij gesommeerd werd op de grond te gaan liggen. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij werd geboeid en aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen de 47-jarige man opgemaakt. Hij ontkent zelf het telefoontje gepleegd te hebben.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen