Volledig scherm
Het bedrijfspand van Mado. foto Robert van den Berge/het fotoburo

Mado in Ossendrecht: 'Nieuwe loods in 2017 in gebruik'

OSSENDRECHT - De nieuwe loods van conservenbedrijf Mattheeussens-Wido (Mado) in Ossendrecht moet volgend jaar rond deze tijd gebouwd en in gebruik genomen zijn. Die verwachting spreekt eigenaar Cees Mattheeussens uit.

De Woensdrechtse gemeenteraad ging eind 2013 al akkoord met de uitbreidingsplannen, dinsdag buigt de raad zich over de benodigde bestemmingsplanwijziging. Mattheeussens: "Daar verwachten we weinig problemen mee, we willen nu gewoon zo snel mogelijk bouwen."

Daarmee lijkt er een einde te komen aan een langslepend dossier. De conservenproducent en -leverancier heeft al jaren plannen om achter de vestiging aan de Burgemeester Voetenstraat een nieuwe opslagloods van ongeveer 6.500 vierkante meter te bouwen.

Die plannen stuitten echter op weerstand bij enkele omwonenden. De buurt vreesde dat de nieuwe loods onder andere vanwege de hoogte het woongenot flink zou aantasten. De Woensdrechtse gemeenteraad gaf het Ossendrechtse bedrijf daarom opdracht om met de buurt in gesprek te gaan om de kou uit de lucht te halen.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen