Volledig scherm
Jan en Sofie Nagelkerke. foto peter van trijen/pix4profs

Maddey's: huis vol ijs- en koffie specialiteiten in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het echtpaar Jan en Sofie Nagelkerke heeft onlangs op de Markt 44 in Roosendaal onder de naam Maddey’s een zaak geopend vol creatieve en vooral heerlijke ijs- en koffiespecialiteiten.

Maar niet alleen zoetekauwen komen hun aan hun trekken. Maddey’s biedt ook een eenvoudige lunchkaart met hartige gerechten. En een high tea behoort ook tot mogelijkheden. De inrichting van het pandje met roze stoeltjes en rode accenten verraadt reeds vanaf het open terras het zoetige en lieflijke karakter van de ijs/koffie salon.

Over de naam van hun nieuwe stek hoefde het stel niet lang na te denken: Maddey’s, naar de naam Madelief van hun jongste dochter die door de broers en zussen steevast Maddy genoemd wordt. Jan en Sofie hopen echter dat Maddey’s de merknaam gaat worden voor hun eigen bereide ijs- en koffiespecialiteiten die qua smaak voortdurend aangepast worden aan het seizoen en de eigen bedenksels.

"Wat ijs betreft weten mensen onze zaak volop te vinden omdat voor ons hier gedurende 35 jaar ijssalon Ciao gevestigd was’’, vertelt het echtpaar dat in Oudenbosch al een bakkerij en ijssalon runt. "Ons ijs wordt puur gemaakt van natuurlijke stoffen. De roomsmaken op basis van melk, slagroom en suiker worden aangevuld met vers fruit of taart- en koekstukjes uit onze bakkerij. Vooral Jan is verslaafd aan zijn eigen ijs: Ons Bokkenpootijs is erg in trek. Maar vanilleijs blijft favoriet. Ik neem zelf ook altijd een bolletje vanille erbij. Ons sorbetijs bestaat uit puur fruit met suiker.’’

Het echtpaar hoopt ook naam te maken met de koffiespecialiteiten: "We apen een beetje het idee van Starbucks na en introduceren grote take-awaybekers met koffie, siroop en slagroom. We hebben daarnaast voor 1,25 euro zowel in de zaak als om mee te nemen grote bekers ouderwetse pruttelkoffie. De mensen moeten hier nog wennen om met een beker op straat te lopen maar dat gaat zeker komen. We hopen in de toekomst ons Maddey’s-concept in andere plaatsen uit te breiden.’’

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
858 stemmen