Volledig scherm
De Auvergnepolder tussen Bergen op Zoom en Tholen. foto Jan van Zuilen

'Maak Auvergnepolder bij Halsteren grootschalig bedrijventerrein'

HALSTEREN - Hef het politieke embargo op de ontwikkeling van de Auvergnepolder in Halsteren tot grootschalig bedrijventerrein op. Want alleen dan kan Bergen op Zoom zich, samen met Roosendaal, tot een logistieke regio ontwikkelen die er toe doet. 

"Alleen als je een dorp wilt blijven, moet je die polder met rust laten. Maar dan gaan grote bedrijven als Ricoh, Forever21 en Bleckmann op den duur wel weg."

Was getekend: Arn van der Vorst. Directeur van Mepavex Logistics, het grootste logistieke bedrijf in Bergen op Zoom, onderdeel van de Meeus Group. Dit bedrijf staat in de top 50 van de grootste logistieke dienstverleners in Nederland. Hij zegt dit nu de gemeente meldt dat bedrijventerrein Noordland is uitverkocht. Grote bedrijfskavels heeft Bergen op Zoom niet meer in de aanbieding, het college kijkt vooral regionaal. Het logistieke park in Moerdijk dat er aan zit te komen is ook goed voor Bergen op Zoom. Van der Vorst vindt dat de gemeente 'dom' is als ze de Auvergnepolder niet ontwikkelt.

Woensdag in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
610 stemmen