Volledig scherm

Ludieke verkeerscontrole in Bredase wijk Wisselaar

BREDA – Complimenten in de vorm van een groene smiley, een kritische noot in de vorm van een rode smiley. De politie voerde zaterdagochtend samen met buurtkinderen een ludieke verkeerscontrole uit in Wisselaar onder de noemer ‘In Onze Wijk Is Het 30!’

In Breda-Noord worden bovengemiddeld veel verkeersovertredingen begaan, bevestigt politieagent Max Nederlof. “We controleren veel, we doen er alles aan. Ditmaal een bewustwordingsactie, met hopelijk ook gedragsverandering.”

Rinus Thijs van buurtpreventie Wisselaar-West kaart het hardrijdersprobleem al jaren aan. “Maar er gebeurde zo weinig mee. Er moest blijkbaar eerst een ongeval gebeuren”, doelt hij op het dodelijke ongeluk met de 3-jarige Nasim in de Veurnestraat, van 27 april jongstleden. “Kijk, er zijn vrij weinig speelplekken in de buurt, dus kinderen spelen op stoep en straat. De actie is bedoeld voor bewustwording van automobilisten én de kinderen hier.”

De politie gaf onlangs verkeersles aan de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Wisselaar, deze middag praten de kinderen onder supervisie van een agent met verkeersdeelnemers. “Het zijn met name de Veurnestraat en de Moeskroenstraat waar mensen echt te hard rijden”, verzucht Thijs. “Het vervelende is: die hardrijders komen veelal uit de buurt zelf.” Voor kinderen dus zaak om goed op te letten op straat.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
213 stemmen