Volledig scherm
© Thinkstock

Losse stoeptegels melden via de app in Baarle

BAARLE-NASSAU - Eenvoudig en snel problemen in de openbare ruimte doorgeven. Dat kan nu ook in Baarle-Nassau waar vandaag de Buitenbeter-app wordt gelanceerd. Tot nog toe konden meldingen alleen telefonisch en via de website worden doorgegeven.

Een losse stoeptegel, vernielingen of kapotte straatverlichting kan nu ook via de mobiele telefoon gemeld worden. 'Stuur een foto mee, zodat direct duidelijk is wat er aan de hand is. Op deze manier kunnen medewerkers van de afdeling leefomgeving sneller actie ondernemen om het probleem op te lossen. Medewerkers hoeven niet altijd meer op locatie te gaan kijken, op de foto is immers al duidelijk waar het om gaat', aldus de gemeente.

Wethouder Jan Vermeer is enthousiast over de mogelijkheden. 'De melder kan thuis de status van de melding volgen en blijft zo betrokken. Een prachtige verbetering van de dienstverlening.' De applicatie is gratis te downloaden en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie komt de melding bij de juiste gemeente terecht. De meldingen komen voor Baarle-Nassau via het klantcontactcentrum binnen. 'Zo kan iedereen meehelpen om de buitenruimte van Baarle-Nassau schoon, heel en veilig te houden.' Downloaden kan via www.buitenbeter.nl en via verschillende appstores of met een scan van een QR-code. Op dinsdag 6 september van 09.00 tot 12.00 uur wordt op de weekmarkt in Baarle-Nassau (Sint Annaplein) en de nabijgelegen supermarkt uitleg gegeven over de app.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
146 stemmen