Volledig scherm

Looplijn kermis Roosendaal in ere hersteld

ROOSENDAAL - Bezoekers van de Roosendaalse kermis lopen tussen 2 en 8 september over een route die 'oud en vertrouwd' is, tussen de Markt en Wipwei. Uit enkele kramen op het Kadeplein klonken vorig jaar klachten.

De route liep voor die exploitanten ongunstig van het parkeerterrein voor het EKP-gebouw over een brug via het Kadeplein naar de Wipwei. "De brug keert niet terug, waardoor het publiek langs alle attracties komt. Voor het EKP-gebouw staan attracties in de categorie groot vermaak. Daar lopen de bezoekers vanzelf heen", zegt de Roosendaalse kermismeester Corné Kriesels. Hij heeft plaats voor negentig attracties, dat zijn er tien minder dan vorig jaar. "We hebben iets minder ruimte. Het resultaat moet zijn dat onze kermis voor deze negentig aantrekkelijker is, qua verdiensten."

Kriesels verwacht dat de Roosendaalse kermis volgend jaar even groot is, ondanks dat er dan woningen worden gebouwd op de Wipwei. "We zijn bezig met alternatieven." Of dat zal zijn in de richting van de Oostelijke Havendijk, Nieuwe Markt of Domineestraat kan de kermismeester nog niet zeggen. "De oplossing moet er vrij snel zijn, want in het najaar beginnen we met het verpachten van de plaatsen van 2017 onder de exploitanten." Kriesels hoopt dat de kermis na volgend jaar een definitieve looplijn krijgt, als de centrumring klaar is.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van vrijdag 19 augustus

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
547 stemmen