Volledig scherm
Archief BN deStem.

Lokale ondernemers duiken in markt van schoolagenda's na V&D

BREDA - Het faillissement van winkelketen V&D laat een gat in de markt gevallen. Dat is althans de stellige overtuiging van Armand (Ollie voor bekenden) Holster.

 Jarenlang heeft de winkelketen de markt voor hippe schoolspullen gedomineerd. Menig ouder is door tienerlief meegezeuld naar de jaarlijks terugkerende schoolcampus. Holster, in het verleden eigenaar van kantoorboekhandel, zag mogelijkheden.

,,Kijk je naar de totale omzet van de Readshop, Bruna, Hema, kantoorboekhandels en de V&D bij elkaar, dan maakte V&D’s omzet met schoolcampus 60 procent van uit.”

Volgens Holster zijn het vooral de jóngere tieners die op zoek zijn naar fancy agenda’s, bijpassende accessoires en dito kaftpapier. ,,Leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool en de eerste twee jaar van de middelbare school besteden veel zorg aan hun keuze. In de hogere klassen wordt kiezen de leerlingen eerder voor effen en vooral voor niet te gek. Ik heb zelf twee meiden van 17 en bij hen zie ik het zelfde.”

Holster opende vorige week op twee plaatsen een pop-up concept van De Schoolcampus. In Dordrecht samen met een neef, die het concept als shop-in-shop integreert in diens al eigen winkel. In het Bredase Ginneken is een tijdelijke winkel gerealiseerd die Holster bestiert samen met zijn kompaan Ted Martens

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen