Volledig scherm
De Primark in Zoetermeer © ANP

Logistieke trein dendert voort in West-Brabant: steeds meer bedrijven in aanbouw

MOERDIJK - Primark in aanbouw in Roosendaal, uitbreidingen bij Ricoh en Forever 21 in Bergen op Zoom, Van Oers die groente gaat verwerken en distribueren op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland bij Dinteloord. De logistieke trein dendert voort in West-Brabant.

Halteplaats is ook industrieterrein Moerdijk, waar DHG is begonnen aan de bouw van Smartlog 2, een groot distributiecentrum voor koopmansgoederen maar ook voor verpakte gevaarlijke stoffen. De vastgoedontwikkelaar heeft aan de Westelijke Randweg 18 hectare van het Havenschap Moerdijk in erfpacht genomen.

Het gaat om voormalige grond van Shell. Het havenschap kocht eerder ruim 100 hectare terug van het chemieconcern, om daar een 'industrial park' te ontwikkelen. Er moet een combinatie komen van industrie en logistiek, onder meer voor gevaarlijke stoffen.

De eerste fase van Smartlog 2 omvat 4,4 hectare, verdeeld over twee distributiecentra. Twee hectare daarvan zijn bestemd voor Rulewave, een logistiek bedrijf in de offshore dat diensten en materialen over heel de wereld levert. Rulewave verhuist rond de jaarwisseling van Ridderkerk naar Moerdijk.

Lees zaterdag meer hierover in BN DeStem.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1197 stemmen