Volledig scherm
My Nuong Dang is blij met de steunbetuigingen. foto chris van klinken/pix4profs

Loempiaverkoopster mag toch op Woonboulevard Bergen op Zoom blijven

BERGEN OP ZOOM - Onderneemster My Nuong Dang mag toch loempia's blijven verkopen op de Woonboulevard in Bergen op Zoom.

De loempiaverkoopster kan, als ze dat tenminste wil, haar intrek nemen in een van de twee leegstaande bloemenkiosken, tegenover de meubelzaak TMC.

Dat laat projectontwikkelaar Gebri en eigenaar van de Woonboulevard weten. 'Naar aanleiding van de vele vaak ontroerende, reacties op het mogelijk vertrek van de loempiakraam voor het gebouw van de Praxis, delen wij mede dat Gebri International B.V. mevrouw My Nuong Dang een betere standplaats heeft aangeboden', staat te lezen in een korte verklaring van Gebri die in het bezit is van deze krant. "Het is vervolgens aan mevrouw of ze daar op in gaat", zegt topman Jos Slaats van Gebri. "De rest moet ze zelf bij de gemeente regelen." Vorige week berichtte deze krant dat My Nuong Dang vanaf half oktober haar huidige plek op de Woonboulevard kwijt is. Ze staat voor de Praxis, maar ze mag van Gebri niet mee verhuizen naar de nieuwe locatie van de bouwmarkt achter De Zeeland. De kraam zou volgens Slaats 'niet passen in het beeld dat Gebri daar wil creëren'.

Slaats: "En dat vinden we nog steeds, wij willen af van losse karren op de Woonboulevard. Maar op deze manier is dat alsnog opgelost." De gemeente Bergen op Zoom moet dan echter nog wel eerst een vergunning hiervoor afgeven.

Dang is een bekend gezicht op de woonboulevard. Ze staat al vijftien jaar lang zo'n zes dagen per week voor de Praxis. Ze wilde gistermiddag vanuit haar drukbezochte kraam weten voorlopig nog niet op het nieuws te willen reageren.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
460 stemmen