Volledig scherm
Linda Jansen in café Oncle Jean in de Bredase wijk Ginneken, waar haar boek ‘Onder Water’ zich afspeelt. © Willem Paterik/ het fotoburo

Linda Jansen schreef ‘Onder water’ met Bredase wijk Ginneken als decor

BREDA - De Bredase Linda Jansen schreef een roman die eindigt als een thriller. Haar tweede boek is op komst.

Het Ginneken heeft een naam hoog te houden als het Amsterdam- Zuid van West-Brabant, waar rijkeluisvrouwen in hippe bakfietsen heen en weer karren tussen de prosecco en de fitness. Datzelfde Ginneken speelt een belangrijke rol in de even spannende als onderhoudende roman Onder Water van schrijfster Linda Jansen.
De schrijfster (37) zit in café Oncle Jean aan de Ginnekenweg. De fotograaf zet haar achter een glas wijn. „Niet erg, hoor”, roept ze vrolijk. Het is in ieder geval toepasselijk, want de wijn vloeit rijkelijk in Onder Water. Hoofdpersoon Liz ontmoet haar vriendinnen in Oncle Jean, heeft een rendez-vous in Hotel Keyser en maakt een boottochtje over de Mark. De schrijfster, die in Breda woont, vond het leuk om veel herkenningspunten in het boek te verwerken. „Als je je ogen dicht doet, ruik je gewoon het Ginneken.”
Linda Jansen woont in Breda, maar werd geboren in Roosendaal en groeide op in Zegge. Ze heeft altijd al geschreven, vertelt ze. „In mijn jeugd schreef ik songteksten en gedichten. Mijn jongste kind had als baby erg veel last van zijn tandjes. Daardoor bleef ik nachten wakker en toen ontdekte ik hoe fijn het is om ’s nachts te schrijven. Zo is vijf jaar geleden het idee voor mijn boek ontstaan”, vertelt de schrijfster.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1313 stemmen