Volledig scherm
© Marc Molenaars

Lijst Linssen woest: 'Het Ravelijn ligt er slordig bij'

BERGEN OP ZOOM - Politieke partij Lijst Linssen maakt zich grote zorgen over het Ravelijn.

Volgens de partij ligt de grootschalige opknapbeurt van het monument al tijden stil en sindsdien ziet het bouwwerk er belabberd uit. Lijst Linssen wil opheldering van het college.

Duoburgerlid Toine van Steenpaal: "Er is al veel gebeurd op het Ravelijn: er ligt een tweede brug, er zijn bomen gekapt, er zijn toiletten aangebracht, er is een kiosk gerealiseerd en de grachtmuren zijn opgeknapt. Maar het verbaast ons dat dit het voorlopig is. In een tijd dat we er alles aan doen om onze binnenstad aantrekkelijk te maken voor toeristen, blijft de poort van het Ravelijn gesloten. Ondertussen ligt het binnenterrein nog steeds overhoop en moet de bestrating nog voor een groot deel aangelegd dient te worden. Ook de zijkanten van de kiosk zijn nog niet op orde en het onkruid tiert welig op de wallen, waardoor het Ravelijn er slordig uitziet." Lijst Linssen wil dat de gemeente Bergen op Zoom snel actie onderneemt.

Dat zal volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander op z'n vroegst pas na de zomer zijn. "Het werk ligt inderdaad stil. We wachten nog op subsidie van de provincie. Dat we die krijgen is zo goed als zeker, maar we nemen liever geen risico. We verwachten na de zomer groen licht te krijgen, dan kan er verder gewerkt worden."

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
87'
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
84'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
41'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
705 stemmen