Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Lijst Linssen: 'Bedrag voor vluchteling in Bergen op Zoom is buiten alle proporties'

BERGEN OP ZOOM - Het bedrag dat de gemeente Bergen op Zoom voor woninginrichting toekent aan statushouders is 'buiten alle proporties'. Dat schrijft Lijst Linssen in een brief aan het college van B en W. Bergen op Zoom keert 4.424 euro per alleenstaande statushouder en 6.361 euro per gezin uit voor woninginrichting.

Ter vergelijking, de toeslag in de gemeente Tholen bedraagt respectievelijk 1.759 en 2.552 euro. Volgens Lijst Linssen blijkt uit onderzoeken dat 1.500 euro ruim voldoende is.

"Wat Bergen op Zoom uitkeert, staat niet in verhouding tot de financiële situatie van onze gemeente en onze inwoners. Het is dan wel een lening die in 36 maanden terugbetaald dient te worden, maar als dat niet lukt wordt de lening kwijtgescholden en moet het tekort opgehoest worden door de Bergse belastingbetaler. Kortom, een lachertje", schrijven Camiel van der Meeren en Sander Siebelink.

Lijst Linssen wil opheldering over hoe tot dit bedrag is gekomen en wat er voor de andere Bergenaren wordt gedaan die 'iedere openstaande euro wél terug moet betalen'. "Lijst Linssen vindt dit ronduit discriminerend."

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
569 stemmen