Volledig scherm
Voor Hans Bazelmans is traplopen lastig vanwege zijn spierziekte. Vrijwilliger Paul Mollet helpt hem. © René Schotanus/Pix4Profs

Lift van Bredase flat al dagen kapot: 'Sommige bewoners al week niet buiten geweest'

Breda - De bewoners van de flat aan de Sandenburgstraat in Breda zitten al een week zonder lift.

Noodgedwongen moet de hond van bewoner Hans Bazelmans (59) zijn behoeften doen op de galerij van de flat, want zowel de hond als Bazelmans hebben moeite met traplopen.

Normaal loopt Bazelmans een aantal keer per dag met zijn hond, gaat hij dagelijks naar winkelcentrum De Burcht dat pal naast de flat ligt en bezoekt hij een aantal keer per week zijn moeder in de wijk Boeimeer. Nu gaat hij enkel voor het broodnodige de deur uit. "Ik loop nu eenmaal net alsof ik dronken ben. Daarom heb ik de houvast van mijn rollator nodig."

Bazelmans is niet altijd slecht ter been geweest. "Ik liep vroeger heel Breda rond." Maar dat veranderde in 2012 toen hij zijn benen en armen steeds moeilijker kon bewegen. Uiteindelijk is geconcludeerd dat hij CIDP heeft, een zeldzame spierziekte.

Gelukkig is dat normaal niet zo'n probleem, maar dan moet de lift het wel doen. "Ik vind dit heel slecht van AlleeWonen. Het is niet de eerste keer dat de lift kapot is." Maar dit keer vindt Bazelmans het wel erg lang duren. De lift is sinds vorige week vrijdag kapot.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van vrijdag.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen