Volledig scherm
Leegstand in de binnenstad van Bergen op Zoom.

Leren ondernemen in Bergen op Zoom met de Retail Academie: 'Aantal lege winkelpanden neemt toe'

BERGEN OP ZOOM - Dat de Bergse binnenstad zware tijden doormaakt, is geen geheim meer. Lege winkelpanden beheersen het straatbeeld en het einde is nog niet in zicht, zegt Richard Stomp. "Sterker nog, het aantal lege winkelpanden in de WinkelAcht ('t Vierkantje, Zuivelstraat, Wouwsestraat, Sint-Josephstraat en de Parade) neemt zelfs toe."

Het is tijd voor actie. Stomp is als projectleider Binnenstad aangesteld om het tij te keren. Stomp en zijn team hebben daartoe een plan opgesteld dat uit negen projecten bestaat.

Het eerste onderdeel dat op stoom komt, is het 'versterken van het ondernemerschap' in de stad. Daarvoor heeft het Binnenstadslab (de binnenstadswinkel op de hoek van de Zuivelstraat) samen met ondernemersvereniging Sterck en Starterscentrum WestBrabant de Retail Academie in het leven geroepen: met tien cursussen die zich richten op succesvol ondernemen in de binnenstad van Bergen op Zoom. Voor startende ondernemers, maar ook voor ervaren winkeliers die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie. Deze week werden de cursussen aan zo'n twintig belangstellende ondernemers gepresenteerd.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
207 stemmen