Volledig scherm
Een klapstoeltje, een tafeltje, officieel mag het hier niet buiten staan. Maar ach, geen mens die er last van heeft, zo ervaren we. foto Casper van Aggelen/Pix4Profs

Lekker kamperen in het centrum van Breda

BREDA - Sinds 1 augustus kent het centrum van Breda zes camperplaatsen, aan de Nijverheidssingel. Het loopt nog niet storm, daarom namen we zelf de proef op som.

Als ik met mijn oude, trouwe camper vanaf de Schorsmolenstraat de Nijverheidssingel inrijd, staat er zowaar al een soortgenoot geparkeerd.

Dat is opmerkelijk, want het is pas de eerste camper, die ik zie sinds op 1 augustus de zes camperplaatsen in het centrum van Breda in gebruik zijn genomen.

Dat het nog niet echt storm loopt, wordt door gemeentevoorlichter David Slager bevestigd. "Het is net nieuw, je moet een dergelijk initiatief wat tijd geven. In oktober evalueren we het gebruik van de camperplaatsen en kijken we verder naar de achtergronden van bezoek of redenen voor het uitblijven daarvan."

Met slechts één ander mobilhome in de buurt is er ruimte genoeg. Ik kies mijn plekje met uitzicht op de singel aan de ene kant en de muur van het oude klooster aan de andere zijde. Kan het rustgevender?

Lees meer in BN DeStem van donderdag of lees het hele verhaal op Blendle. 

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
71 stemmen