Volledig scherm
ANP

'Lek' van Klaas Otto weer vrij, niet langer verdacht door OM

BREDA - De 38-jarige medewerkster van Defensiedie maandag werd aangehouden op verdenking van onder andere valsheid in geschrifte komt donderdag op vrije voeten. Zij wordt niet langer verdacht van schending van het ambtsgeheim door informatie door te spelen aan Klaas Otto. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

In mei 2016 meldde een de 48-jarige oprichter van No Surrenderuit Bergen op Zoomzich bijhet politiebureau in Bergen op Zoom met informatie dat devrouw zich schuldig zou hebben gemaakt aan schending van haar ambtsgeheim door geheime informatie naar hem te lekken. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen, watheeft geresulteerd in de aanhouding van maandag. Uit de verhoren van de verdachte en het half jaar durend onderzoek is er tot op heden niets gebleken van het doorspelen van vertrouwelijke informatie door de vrouw.

Verklaring
Verder is er geen indicatie dat acties van een arrestatieteam zijn gefrustreerd door haar toedoen zoals eerder ook werd gesteld. Het OM vindt het niet nodig om de vrouw langer vast te houden en zal haar dan ook niet voorgeleiden bij de rechter-commissaris. De vrouw heeft een verklaring afgelegd, en het onderzoek loopt al enige tijd. Wel blijft ze verdachte en het onderzoek loopt nog door.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen