Volledig scherm
Een vrachtwagen draait de Leemstraat op © Robert van den Berge/het fotoburo

Leemstraat in Roosendaal verbreed en kruising aangepakt

ROOSENDAAL - De Leemstraat op het Roosendaalse bedrijvenpark Majoppeveld wordt een heel stuk veiliger gemaakt. De gemeente Roosendaal bracht dinsdag naar buiten dat de focus ligt op drie belangrijke ingrepen: verbreding van de weg en het kruispunt met de Nelson Mandelaweg, de aanleg van een fietspad en het verbeteren van de kruising met de A58 en de Onze Lieve Vrouwestraat.

De laatste ligt op Rucphens grondgebied. Die gemeente is nadrukkelijk bij de planvorming betrokken. Vooralsnog zijn daar 'oplossingsrichtingen' uitgekomen, die in de komende periode verder worden uitgewerkt.

Dan moet duidelijk worden of de oplossingen financieel haalbaar zijn en of ze in te passen zijn. Roosendaal is benieuwd wat eventuele grondaankopen voor financiële gevolgen hebben. De gemeenteraad heeft voor de totale aanpak van de Leemstraat reeds 1 miljoen euro uitgetrokken.

Verbindingsroute
De oplossingen zijn het resultaat van een zeven maanden durend overleg tussen de wethouders mobiliteit van beide gemeenten. Aanleiding was de aanleg van de Nelson Mandelaweg, die de verbindingsroute mogelijk maakt tussen de bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf. Deze weg is in april geopend.

Ingeschat wordt dat het drukker wordt met vrachtverkeer als het distributiecentrum van Primark is geopend en als er ook een groot distributiecentrum is gebouwd op het oude Philipsterrein. In september komt er nog een telling, als de Chr. Huijgensstraat weer open is.

Lees veel meer woensdag in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
517 stemmen