Volledig scherm
Wethouder Hans de Waal © Archieffoto BN DeStem

Leegstand van winkels in Putte en Ossendrecht: 30 procent staat te koop of te huur

HOOGERHEIDE - Leegstaande winkelpanden in de gemeente Woensdrecht moeten een andere bestemming krijgen. Dat adviseert de gemeenteraad aan wethouder Hans de Waal (Economische Zaken) en aan de vier ondernemersverenigingen in de Zuidwesthoek.

De Waal laat weten op korte termijn hierover met eigenaren van leegstaande winkels in gesprek te gaan om te komen tot een plan van aanpak. Hij hoopt op die manier al in 2017 een groot deel van de leegstand in zijn gemeente terug te dringen.

In heel de gemeente Woensdrecht, maar vooral in de kernen Putte en Ossendrecht, is leegstand een groot probleem. Zeker 30 procent van de winkelpanden staat daar te koop of te huur. „We moeten ons daarbij veel meer zorgen maken over Putte en Ossendrecht dan over Hoogerheide”, vindt ABZ-fractieleider Rainier Schuurbiers.

AKT-voorman Ludo Bolders vindt daarom dat er naar alternatieven gezocht moet worden voor de leegstand. De Waal deelt die mening. Fractievoorzitter Ad Pijnen van het CDA stelt zelfs voor de lege panden om te bouwen tot woningen. Dat is volgens De Waal eerder gezegd dan gedaan. 

Woensdag in BN DeStem meer over de leegstand van winkels in de gemeente Woensdrecht.

poll

Het duurt nog tien dagen voor het Kerstmis is, maar ik weet al precies wat we gaan eten.

Het duurt nog tien dagen voor het Kerstmis is, maar ik weet al precies wat we gaan eten.

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
566 stemmen