Volledig scherm
© Peter van Trijen/Pix4Profs

Leegloop Passage Roosendaal duurt voort

ROOSENDAAL - Aan de serie bedrijven die uit winkelcentrum De Passage in Roosendaal vertrekken lijkt geen einde te komen. Juwelier Herbers en Jenniskens kan aan de lijst worden toegevoegd. Hij verlaat op 1 maart het winkelcentrum ‘in een Venetiaanse sfeer met een vleugje Jugendstil en Art Deco’.  

Ook mannenmodezaak Bert Viel heeft zijn volgend jaar aflopende contract beëindigd. „Per 1 juli. Ik heb dit onder voorbehoud opgezegd zodat ik tot die datum de tijd heb om iemand te vinden die mijn zaak overneemt. Anders houdt het voor mij ook op”, zegt Viel.

De vraag is wanneer de leegloop in de Passage stopt. De ondernemers zien de gaten in het winkelcentrum groter worden. Meer dan tien winkels staan leeg.

Eerder dit jaar stopten de grote woonwinkel Le Cadeau en De Bloemist. Boekhandel Het Verboden Rijk is verhuisd naar een kleinere winkelruimte, wat ook voor extra leegstand zorgde.

Eigenaar en verhuurder Metterwoon Vastgoed BV gaf gisteren opnieuw ‘geen commentaar’ op de vraag wat er wordt gedaan aan de verdere leegloop. „Van de Passage wordt je op dit moment niet vrolijk”, zegt Bert Viel.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
820 stemmen