Volledig scherm
© Thinkstock

Leden Turkse Stichting bedreigd en aangevallen in West-Brabant

BREDA - Vrijwilligers van de stichting Prisma West-Brabant worden sinds de couppoging in Turkije stelselmatig bedreigd, geïntimideerd en buitengesloten. Dat vertelt een lid van het bestuur aan dagblad BN DeStem deze maandag.

Het bestuurslid, dat uit angst voor zijn veiligheid niet met zijn naam in de openbaarheid durft, vertelt hoe vrijwilligers vrijwel dagelijks worden uitgescholden, beledigd en voor landverrader worden uitgemaakt.

„Dat gebeurt op straat, in winkels en bij de moskees.” Ook zijn enkele Prisma-vrijwilligers fysiek aangevallen. „Daarvan is aangifte gedaan.”

Verder is een hoofddoek van een vrouwelijke vrijwilliger afgetrokken, en is een bestuurslid op WhatsApp bedreigd met een afbeelding van een pistool. Er is grote angst om in het eigen hoofdkantoor in Breda te zijn. "We mijden ons gebouw zoveel mogelijk."

De politie Midden- en West-Brabant bevestigt meerdere aangiftes te hebben ontvangen. De stichting Prisma, waarvan een deel van de vrijwilligers sympathiseert met de Gülen-beweging, heeft als doel om de kloof tussen bevolkingsgroepen te dichten.

Prisma heeft afdelingen in West-Brabant, Eindhoven, Tilburg, ’s Hertogenbosch en Tiel en omgeving. In Eindhoven zijn sinds de couppoging in Turkije twee keer ramen ingegooid.

Het hele verhaal is te lezen in dagblad BN DeStem van maandag 22 augustus 2016.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen