Volledig scherm
Afgelopen zomer speelden Veerse Boys (geelzwart) en Good Luck tegen elkaar tijdens een bekerwedstrijd. Beide clubs uit Raamsdonksveer zitten al een tijd in een fusietraject. © Ron Magielse / Pix4Profs

Leden Good Luck en Veerse Boys willen fusie

RAAMSDONKSVEER – De leden van de Raamsdonksveerse voetbalvereningen Good Luck en Veerse Boys stemden donderdagavond in met een fusie van beide voetbalclubs. De twee verenigingen hielden elk een aparte algemene ledenvergadering over de kwestie.

“Enigszins is het een historische avond”, zo bestempelt voorzitter Piet Damen van Veerse Boys de ja-stem van zijn leden. Van de 150 uitgebrachte stemmen waren 140 voor een samengaan. “Dit is een grote stap naar de gemeente Geertruidenberg toe”, kijkt Damen vooruit in het fusieproces.

Het bestuur van Good Luck was donderdag niet bereikbaar. Damen wist dat ook daar voor een samengaan was gestemd. De besturen waren het er al over eens dat een samengaan de beste beslissing is, maar een akkoord van de leden was nodig. Nu zij hun fiat hebben gegeven kunnen beide clubs naar de gemeente Geertruidenberg. De fusie valt of staat met de steun van de gemeente.

De verenigingen willen namelijk hun samengaan gepaard laten gaan met een nieuwe accommodatie. Geertruidenberg investeert sowieso een miljoen euro in de kleedkamers en velden. Maar de clubs moeten zelf hun clubgebouw (900.000 euro) financieren. Bij de Bank Nederlandse Gemeenten zou een lening van 500.000 euro afgesloten kunnen worden. Voor de overige vier ton hebben de clubs enkele opties in gedachten.

Veerse Boys en Good Luck hebben momenteel bij elkaar opgeteld zo’n 650 tot 700 leden. De gemeenteraad bespreekt in december de financiën van de fusievereniging. In januari zou dan de oprichtingsvergadering zijn. Dan worden de naam, het bestuur en de clubkleuren bekend. In het seizoen 2017-2018 moet de fusieclub voor het eerst actief zijn, een seizoen later wordt het sportpark vernieuwd.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1042 stemmen