Volledig scherm
© ANP

Langer shoppen in Roosendaal op maandag en zaterdag

ROOSENDAAL - Het definitieve besluit valt over enkele weken, maar het ziet ernaar uit dat per 1 oktober de binnenstadswinkels op maandag en zaterdag langer open zijn. In plaats van rond de middag zou het publiek op maandag al vanaf 09.30 uur kunnen shoppen, terwijl de winkels op zaterdag pas om 18.00 uur in plaats van 17.00 uur sluiten.

Dat meldt Samantha van Rooij van de Roosendaalse binnenstadsdirectie.

"Verruiming van de openingstijden sluit aan op wat de klant wil. Hier liggen kansen. Het is buitengewoon jammer dat winkels op zaterdag al om 17.00 uur sluiten, terwijl er nog heel veel potentiële shoppers in het centrum rondlopen. Het is druk, maar de winkels gaan dicht. Dat is niet handig", aldus Van Rooij.

Een vergelijkbaar beeld op maandag: terwijl het publiek 's ochtends de binnenstad in trekt vanwege de weekmarkt, blijven (verreweg) de meeste winkels tot rond het middaguur dicht. Vandaar het idee om de winkels op maandag al vanaf 09.30 uur te openen: goed voor de ondernemers die extra omzet kunnen draaien; goed voor de klant die 's ochtends niet langer voor dichte deuren staat.

Van Rooij zegt dat het om een proef gaat van een half jaar. Onlangs meldde BN DeStem al dat ondernemers ook verruiming van de koopzondag overwegen: in plaats van alleen de laatste zondag in de maand voortaan elke zondag open. Die verruiming maakt deel uit van dezelfde proef per 1 oktober.

Lees veel meer hierover woensdag in BN DeStem.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
555 stemmen