Volledig scherm
© Thinkstock

Lang gekoesterde wens gaat in vervulling: Putte krijgt ontmoetingsplek

PUTTE - Een lang gekoesterde wens van de Zorgcoöporatie Zorg om Zorg (ZOZ) uit Putte – een eigen ontmoetingscentrum – gaat in vervulling. De zorgcoöperatie zet zich in voor de leefbaarheid in en de vitaliteit van Putte. Een ontmoetingscentrum voor jong en oud past bij die doelstelling. Het centrum komt in een noodgebouw naast mfc De Biezen.

Ook de Putse KBO was op zoek naar een eigen gebouw. "Een ontmoetingscentrum past ook in ónze doelstellingen, want wij zoeken verbinding met de diverse leeftijdscategorieën", zegt Henk van de Brug, voorzitter van de Putse ouderenorganisatie.

Het noodgebouw naast De Biezen komt binnenkort leeg en de gemeente Woensdrecht, eigenaar van het gebouw, is bereid om de ruimte in beheer te geven van de KBO en ZOZ.

Die organisaties gaan samen onderzoeken hoe zij het beste invulling kunnen geven aan het ontmoetingscentrum. Van de Brug ontvouwt alvast enkele plannen. "Gedacht wordt over een opening van zeven dagen per week, met activiteiten zoals 'Putte ontmoet', 'Putte repareert', 'Putte biedt dagbesteding', 'Putte kookt', 'Putte doet' en 'Jong Putte ontmoet oud Putte'.

Daarbij gaat het er vooral om mensen met elkaar in contact te brengen over de grenzen van ras, geloof en leeftijd heen. Ontmoeting waarbij de kwaliteiten van de een belangrijk zijn voor de ander en andersom."

Vrijdagmiddag ondertekenen ZOZ en de KBO een convenant waarin wordt afgesproken dat ze samen de kar gaan trekken om van het ontmoetingscentrum een succes te maken.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
108 stemmen