Volledig scherm
De Brabantse Wal.

Landschapsproject De Zoom tussen Bergen op Zoom en Roosendaal later klaar

BERGEN OP ZOOM - Herontwikkeling van natuur tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is een complex project. Landschapsproject De Zoom gaat anderhalf jaar langer duren dan in eerste instantie de planning was. Volgens wethouder Patrick van der Velden is de extra tijd nodig om de vele geldstromen in goede banen te leiden.

Het omvangrijke project kreeg in 2013 een bedrag van 10,5 miljoen euro toegewezen binnen het provinciale subsidieprogramma Landschap van Allure. Nog eens 22 miljoen komt uit de zakken van investeerders waaronder de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal, Holding Bergsche Heide. Het project zou eind 2016 klaar zijn, dat wordt begin 2018. "De provincie heeft uitstel gegeven omdat ook zij de complexiteit zien van het werken met verschillende investeerders en partners per deelproject", zegt Van der Velden.

Het project is gefundeerd op een fietspad van 25 kilometer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het tracé wordt bepaald door een oude turfroute die tussen 1250 en 1750 gebruikt werd om turf uit Kalmthout naar de havens van Bergen op Zoom en Roosendaal te varen.

Lees meer in BN DeStem van maandag 27 juni 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
330 stemmen