Volledig scherm
© Majda Ouhajji

Lambers: vragen over Bunkertrap en Chapeau in Steenbergen

STEENBERGEN - De Bunkertreppe bij Benedensas in De Heen blijft Michel Lambers van de Volkspartij bezig houden. „Het uitkijkpunt voldoet niet aan de eisen van het bouwbesluit”, zei de fractievoorzitter woensdag tijdens de oordeelvormende vergadering in Steenbergen. „Daarin staat dat een trap met die omvang een leuning moet hebben.”

Volgens wethouder Petra Lepolder is bij de aanvraag van de trap gecontroleerd of deze voldeed aan de wet- en regelgeving. „We hebben geconcludeerd dat dat het geval was.” Wilde Lambers meer weten, dan moest hij maar in gesprek gaan met de eigenaar van de trap. Dat is de familie Akkermans en niet de gemeente.
Dat stuitte tegen de borst van Lambers, omdat het gemeentebestuur de vergunning heeft afgegeven en die dus moet toezien op de veiligheid. Lepolder antwoordde dat ze wel de hele tijd in herhaling kan blijven vallen, maar dat de trap is getoetst en in orde is bevonden.

Ook bij het nieuw te houden feest Chapeau dat de gemeente gaat organiseren had Lambers zijn bedenkingen. Want waarom wordt dat in de Gummaruskerk in Steenbergen gehouden en niet in ’t Cromwiel? 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
42'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
41'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
42'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
884 stemmen