Volledig scherm
© Peter van Trijen/pix4profs

Lage Zegstraat in Zegge als sluiproute

ZEGGE - Tot de opening van de Nelson Mandelaweg was het rustig wonen aan de Lage Zegstraat. De bewoners denken daar nu anders over.

Bewoners van de Lage Zegstraat in Zegge hopen maar dat het iets tijdelijks is. Sinds de ingebruikname van de Nelson Mandelaweg, eind december, is het gedaan met de rust. Automobilisten die met name tijdens de spitsuren op tijd in de gaten hebben dat het verkeer vastloopt op de nieuwe verbindingsweg tussen industrieterrein Borchwerf en de A58, zien in de Lage Zegstraat een mooi alternatief.

Uit tellingen blijkt dat het aantal passerende voertuigen er sinds de opening van de Mandelaweg is verdubbeld. Dat is natuurlijk geen toeval. Het kan in de toekomst zelfs nog erger worden als de Primark en Enexis hun bedrijven op Roosendaals grondgebied openen. Geen bewoner zit te wachten op nog meer verkeer voor de deur.

"Nu is het tijdelijk wat rustiger, maar na de zomervakantie gaat het weer los. 's Morgens om 06.00 uur hoor je de eerste auto's al voorbij komen. Dat gaat zo maar door tot ongeveer 09.00 uur en dan hebben we het nog niet eens over de avondspits. Die is soms nog veel hectischer", zegt een bewoner die niet goed weet of hij dat nu als overlast of ongemak moet omschrijven. "Het is van allebei wat. Tot nu toe hebben wij alleen maar nadelen van die nieuwe weg."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen