Volledig scherm
© Jeroen Stuve

'Laffe, gewelddadige thuisoverval' op vrouw (81), slachtoffer gewond, politie zoekt dader

ROOSENDAAL - De politie zoekt met meerdere eenheden naar de man die woensdag een 81-jarige vrouw in haar woning aan de Spoorstraat in Roosendaal heeft overvallen. Ze spreekt van een laf misdrijf waarbij het slachtoffer flink is toegetakeld. Rond 20.00 uur kwam de melding via Burgernet dat de dader nog niet is gevonden.

Mogelijk heeft de dader flink lichamelijk geweld gebruikt toen de hoogbejaarde bewoonster zich probeerde te verweren.

Het slachtoffer raakte zodanig gewond dat ze met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht voor onderzoek. Wanneer het misdrijf precies plaats had, weet de politie nog niet. De vrouw werd rond 14.15 uur in haar woning gevonden door een familielid. Ze zat onder de blauwe plekken en vertelde dat ze was overvallen door een onbekende man.

De politie heeft via Burgernet een bericht verspreid met het signalement van de dader. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en circa 35 jaar oud. De dader draagt een rode pet en heeft een wit T-shirt met zwarte opdruk aan. Hij loopt rond op donkere hoge schoenen. Tegen het eind van de middag was de verdachte nog niet gevonden.

Woordvoerster Esther Boot zegt dat de politie donderdag met meer informatie komt over het misdrijf. Het is niet bekend of de dader een wapen bij zich had en of hij iets heeft buit gemaakt. Woensdagnamiddag was de politie nog bezig met sporenonderzoek in de woning.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen