Volledig scherm
De 11-jarige Wessel Goossens staat dit weekend op het veld met de Ossendrecht Ogers. Bij een eerder toernooi werd het team tweede, nu hoopt Wessel te winnen. © Vincent Krijtenburg

Lacrosse moet nog groot worden

OSSENDRECHT - Het eerste Belgisch-Nederlandse jeugdlacrossetoernooi vindt zaterdag plaats in Ossendrecht. Tien teams doen mee aan de wedstrijden.

Het toernooi is een initiatief van het echtpaar Daniël en Fleur Sterenborg, in samenwerking met de Nederlandse en Belgische koepelorganisaties voor lacrosse. Daniël Sterenborg promoot de nog onbekende sport sinds dit voorjaar in zijn woonplaats Ossendrecht. „In ben in april met een aantal sticks naar een speelveldje gegaan om kinderen kennis te laten maken met lacrosse. Dat liep uit op trainingen op vaste basis”, zegt Sterenborg. Het Ossendrechtse team noemt zich de Ossendrecht Ogers.

In augustus hield hij een lacrossetoernooi waar ook teams uit Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Lubbeek en Antwerpen aan meededen. „Aan de hand daarvan kwamen we in gesprek met de Nederlandse Lacrossebond (NLB) en de Belgian Lacrosse Federation (BLF)”, zegt Sterenborg. Ze concludeerden dat er behoefte was aan meer lacrosse-evenementen voor de jeugd. „Lacrosse is nog een erg studentikoze sport, waarbij de jeugd een ondergeschoven kindje is. Maar als je met de jeugd begint, heb je op oudere leeftijd betere spelers.”

De 11-jarige Wessel Goossens uit Ossendrecht doet dit weekend ook namens de Ossendrecht Ogers mee aan het toernooi. „Ik hoorde op school dat er een nieuwe sport was in Ossendrecht. Ik had nog nooit van lacrosse gehoord, maar ik ben met mijn vrienden gaan kijken. Het bleek heel leuk. En hoewel het makkelijk lijkt, moet je toch best even de techniek goed leren”, zegt de lacrossespeler, die ook lid is van de voetbalvereniging.

„Bij lacrosse gooi je de bal met een stick naar een medespeler in het doel. Als je de bal niet kan pakken mag je ’m wegschoppen, net als bij voetbal. Maar verder lijkt het niet op voetbal.”

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
467 stemmen