Volledig scherm

Laatste week van basisschool Klaverblad in Drimmelen

DRIMMELEN -  "Het is zoals het is", zucht Marc Embregts. "Maar jammer en verdrietig is het wel." Embregts is directeur van basisschool Het Klaverblad in Drimmelen. Die school is zijn laatste week ingegaan. Donderdag sluit de schooldeur. Om nooit meer open te gaan.

Sluiting hing al jaren als een zwaard van Damocles boven het hoofd van het schooltje. "Maar keer op keer lukte het het tij te keren", zegt Embregts. Ook dit keer is als leeuwen gevochten om behoud van de school. Tevergeefs.

Het Klaverblad is te klein. Op 1 oktober 2015 telde de school zeventien leerlingen. Om in aanmerking te komen voor geld van het minsterie van Onderwijs zijn minstens 23 leerlingen nodig. Welliswaar telde Het Klaverblad in december achttien leerlingen, inmiddels zijn er twee naar Hank verhuisd en zijn het er zestien.

Getallen die, zo zegt Embregts, niet zo heel veel uitmaken. "De peildatum van het ministerie is 1 oktober, hadden we 2 oktober 23 kinderen gehad, dan nog was uitgegaan van de zestien leerlingen." Handtekeningenacties, gesprekken met schoolbesturen en gemeente, bezwaarschriften richting ministerie konden de beslissing niet veranderen.

En dus: "Is de laatste week van Het Klaverblad ingegaan." Voor de twee docenten en de onderwijsassistent is een nieuwe werkplek gevonden. De zestien leerlingen gaan na de zomervakantie naar verschillende basisscholen in de omgeving.

Woensdag wordt met een lunch, een spelletjesmiddag, workshops, barbecue en 'Drimmelen got Talent' van school en van elkaar afscheid genomen. Donderdag gaat, na een overnachting en ontbijt, de deur definitief dicht.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen