Volledig scherm
De laatste loodgieter van Wouw, Peter Maas, stopt ermee. Hier samen met zijn vrouw José Imandt. FOTO Marcel Otterspeer / pix4profs

Laatste loodgieter in Wouw stopt na 60 jaar

WOUW - Twee generaties Maas, vader Sjaan en zoon Peter, losten bijna 60 jaar lang in Wouw en omgeving problemen op met lekkende goten, kapotte daken, stinkende rioleringen en gesprongen waterleidingen.

Na al die tijd stopt loodgietersbedrijf Maas uit de Bergsestraat in Wouw er mee.

"Wij kregen de kans om het pand met de loods te verkopen en aangezien ik volgende week 63 jaar wordt, hebben we besloten om daar op in te gaan", zegt Peter Maas, die samen met zijn vrouw José Imandt in 1989 het pand van vader Sjaan Maas overnam. Hun twee kinderen, hebben beiden geen interesse om het bedrijf over te nemen.

Vader Sjaan begon in 1957 voor zichzelf, nadat hij het loodgietersvak had geleerd bij koperslager Janus Timmermans. Hij huurde een stuk van een loods bij Luc van Ravels in de Roosendaalsestraat, nam een deel van de gereedschappen en de zetbank van Timmermans over en ging aan de slag.

In 1960 kreeg hij de kans om in de Bergsestraat de huidige winkel te huren en later te kopen. Dat was in de tijd dat er nog olie- en kolenkachels verkocht werden. Piet Braat kwam in die tijd als knecht bij de firma werken en hij hield dat 47 jaar vol.

Hoewel Maas nog met plezier werkt, kreeg hij vorig jaar een waarschuwing toen hij hartproblemen kreeg. Hij moest een stapje terugdoen. Juist op dat moment kwam er iemand die interesse had in zijn loods.

Lees vrijdag veel meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen