Volledig scherm

Laatste keer voor corso-omroepers Ton Biemans en Koen Schyvens

ZUNDERT - Schok door de Zundertse corsowereld: omroepers Ton Biemans en Koen Schyvens houden er na de editie van volgende week zondag mee op. 

Na allebei ruim 15 jaar gespeakerd te hebben, is het genoeg geweest. "En dat is jammer", zegt Paul Bastiaansen namens het corsobestuur. "Ze worden bij ons op handen gedragen, je zult er geen kwaad woord over horen."

Bredanaar Biemans is als programmeur van theater De Schattelijn in Geertruidenberg en de Nieuwjaarsrevue in Oosterhout een bekend gezicht in het culturele leven van de regio rond de Baronie, geboren Vlaming Schyvens is dat bij het grote publiek wat minder. Althans - buiten Zundert.

Bastiaansen: "Koen kwam bij ons en ik dacht: van zo iemand kun je inhoudelijk toch niet verwachten dat hij zich in álle facetten verdiept. Maar dat is dus wel zo. Hij weet echt alles over het corso, heeft een enorme kennis. Het is jammer dat ze stoppen, niemand hier vindt dat het tijd werd. Dat niemand het over kan nemen is niet waar, maar zij vinden het goed zo na zoveel edities. Dus het is goed zo."

Hun plaats zal worden ingenomen door twee jonge vrouwen: Wendy Jongeneelen en Monique Roovers. Zij zullen volgende week al meelopen langs de verschillende omroeppunten op het parcours, zegt Bastiaansen. Volgend jaar nemen zij dan de positie op de Markt over. 

Bastiaansen: "Koen zullen we wat minder zien, die verdeelt zijn tijd over Nederland en Afrika. Maar Ton zit inmiddels ook in de organisatie, dus hij zal ook in directe zin bij het corso betrokken blijven."

Bekijk hieronder een interview met beide speakers bij ROS TV Zundert. 

Alweer de laatste uitzending van dit seizoen met 2 scheidende Bloemencorso omroepers. Koen Schyvens, theater regisseur, je herkent hem aan zijn stem en net iets eerder begonnen Ton Biemans, directeur Cultureel Centrum De Schattelijn. Al jaren werken ze samen bij Zunderts mooiste evenement Bloemencorso. Ze presenteren de eerste zondag van september het Bloemencorso op de markt. Zo is er een tijd van komen, waarover ze uitvoerig vertellen en een tijd van gaan.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
565 stemmen