Volledig scherm
© Edwin Wiekens/Pix4Profs

Laatste keer voor corso-omroepers Ton Biemans en Koen Schyvens

ZUNDERT - "We zijn bevangen door emotie", zegt Koen Schyvens als de 75e Bloemencorso in Zundert er zondag op zit. Het laatste corso voor hem en Ton Biemans als omroepers op de Markt.

Bekijk een fotoalbum van het corso.
  Na allebei ruim 15 jaar gespeakerd te hebben, is het genoeg geweest. "Het is tijd voor vers bloed", aldus Schyvens. Hun plaats wordt ingenomen door twee jonge vrouwen: Wendy Jongeneelen en Monique Roovers. Zij mochten zondagochtend al even proeven van hun nieuwe rol.   Voor Schyvens en Biemans was het een bijzonder corso. En niet alleen vanwege hun afscheid. Biemans: "Wij hebben het nog nooit meegemaakt dat de allerlaatste wagen de winnaar is. Daardoor bleef het tot het laatste moment spannend." Een domper op de dag is volgens hun de uitval van de twee wagens, die van Klein Zundertse Heikant en Veldstraat. "Dat is heel triest", aldus Schyvens, die er tijdens het corso ook regelmatig bij stil stond.

De twee omroepers nemen afscheid van hun plaats op de Markt, maar niet van het corso, benadrukken ze. Schyvens: "Ton gaat de andere omroepers ondersteunen. Ik zal Wendy en Monique begeleiden. En volgend jaar zijn we ook gewoon weer op de Markt te vinden tijdens het corso, alleen zitten we dan op de tribune."

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen