Volledig scherm
De laatste asielzoekers verlieten maandag azc De Boschpoort in Breda. © Palko Peeters

Laatste 13 asielzoekers verlaten azc Boschpoort in Breda

BREDA - De laatste 13 bewoners verlaten maandag het asielzoekerscentrum (azc) in de voormalige gevangenis De Boschpoort in Breda. Maandagochtend pakken zij hun spullen en gaan zij op eigen gelegenheid weg.

Zij zullen veelal in de regio terechtkomen als statushouder.

Ongeveer twee jaar hebben asielzoekers in 'De Koepel' gewoond. Er waren afspraken gemaakt dat de asielzoekers twee jaar in de voormalige gevangenis zouden blijven.

De Boschpoort wordt nu overgedragen aan het Rijksvastgoedbedrijf. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft tot 22 oktober de tijd om het pand op te leveren. Er moeten diverse voorzieningen ontmanteld worden zoals wasgelegenheden, sportfaciliteiten en de bibliotheek.

Het is nog niet duidelijk wat er vervolgens met De Koepel gaat gebeuren.

Het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden in Breda was aanvankelijk aangewezen als plek voor opvang van vluchtelingen, maar met het opdrogen van de vluchtelingenstroom is de situatie veranderd. Deze maand wordt bekend wat er met deze plek gaat gebeuren. Waarschijnlijk komen er geen vluchtelingen.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen