Volledig scherm
SBWO bestaat 25 jaar en dit jaar houden ze ook voor de tiende maal het Wielerweekend Calfven. Op de foto secretaris Wim Kooiman (rechts) en voorzitter Jac van Dooren. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs

Kwart eeuw wielrennen met SBWO in Ossendrecht

OSSENDRECHT - De gemeente Woensdrecht wil zich profileren als wielergemeente en de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht (SBWO) draagt daar al 25 jaar haar steentje aan bij.

Dit jaar houden ze ook voor de tiende maal het Wielerweekend Calfven.

De SBWO zette vooral het dorp Ossendrecht op de kaart met de aankomsten van Olympia's Ronde van Nederland. Ossendrecht had tot 1990 ook een profronde en een kermiskoers. "De belangstelling voor deze evenementen liep sterk terug", weet Jac van Dooren, voorzitter van de SBWO.

Wim Kooiman was als gemeente-ambtenaar altijd betrokken bij de aankomst van Olympia's Tour in Wouw. Kooiman weet dat in Wouw de ambitie om Olympia's Tour te organiseren steeds kleiner werd. In 1991 verhuisde Kooiman van Wouw naar Ossendrecht om ambtenaar te worden bij de gemeente Ossendrecht. Hij nam als het ware Olympia' s Tour onder zijn arm mee. 

Lees het hele verhaal in BN DeStem van dinsdag 23 augustus

Poll

Ik weet zeker dat mijn wachtwoorden veilig zijn.

Ik weet zeker dat mijn wachtwoorden veilig zijn.

  • Eens (24%)
  • Oneens (76%)
1105 stemmen