Volledig scherm
Screenshot van het filmpje waarin de jongens de ruiten van de kerk vernielen.

Kwajongens gooien ruiten in bij kerk in Dinteloord

DINTELOORD - Het lijkt een kwajongens streek, maar op het filmpje zie je het heel bewust gebeuren. Daarin zie je hoe twee rondfietsende jongens stenen door de ruiten van de Hervormde Kerk in Dinteloord gooien. 

"Dit is niet zomaar een streek, maar heel bewust gebeurd!", roept Hans van Trier verontwaardigd, de eigenaar van de kerk. Hij was er niet bij toen het gebeurde, maar heeft het filmpje van een vrouw gekregen en direct online gezet op zijn eigen YouTube-kanaal. "Die mevrouw was heel bezorgd en had het gelijk gefilmd," zegt hij. "Ze heeft de jongens er ook nog op aangesproken en tegen hen gezegd dat ze hun ouders moeten halen zodat de verzekering het kan oplossen, maar of ze dat gedaan hebben is nog maar de vraag natuurlijk."

Bewuste actie
Van Trier is zelf nog niet bij de kerk geweest en kan daarom ook nog niet zeggen hoeveel schade de jongens hebben aangericht. "Het is 2,5 uur geleden gebeurd en ik wil het eerst nog even laten bezinken," zegt hij. "Wat ik vooral heel erg vind, is dat je ziet dat die jongens het heel bewust doen en niet één keer, maar het zelfs drie keer herhalen. Dat gaat er bij mij niet in." 

Of Van Trier aangifte gaat doen, weet hij nog niet. "Ik wil eerst afwachten hoe de ouders reageren en kijken of we het via de verzekering kunnen oplossen," zegt van Trier. "En ik wil vooral duidelijk maken dat bewust iemand anders spullen vernielen gewoon niet hoort."

Kindervakantieweek
Het gaat om glas-in-lood ramen die nu in diggelen liggen. Over drie weken is de Kindervakantieweek van Dinteloord en dan is het de bedoeling dat de kinderen in de kerk kunnen kamperen. "Maar nu is de kerk niet wind -en waterdicht natuurlijk dus dat moet eerst nog opgelost worden," zegt van Trier. 

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
814 stemmen