Volledig scherm

Kunstwerk Bospoort niet welkom in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De opvallende Bospoort, een kunstwerk gemaakt door Krot & Co, dat jarenlang de entree van de stad sierde tijdens de Krabbenfoor, keert dit jaar niet meer terug. "We zijn hierover heel teleurgesteld", zegt Peter Pel van Krot & Co. Volgens hem heeft de gemeente overleg gehad met ondernemersvereniging Sterck.

Deze organisatie organiseert de Krabbenfoor die donderdag begint. "Aan Sterck is gevraagd of ze het wilden overnemen van de gemeente, want die wil de jaarlijkse kosten niet meer betalen, maar dat is niet gebeurd. Sterck ziet er geen toegevoegde waarde in."

Wat kunstenaar Pel zegt klopt wel, beaamt wethouder Arjan van der Weegen: "Wij doen als gemeente veel voor de ondernemers in de binnenstad, we steunen hen heel direct. Maar we vinden niet dat wij de plaatsing en opslag van de Bospoort moeten blijven betalen." Volgens hem is het logisch dat zoiets door Sterck wordt betaald. Uit het Ondernemersfonds en de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage aan Sterck. "Sterck heeft daarop laten weten geen behoefte aan de Bospoort te hebben."

Dinsdag meer in BN DeStem.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
596 stemmen