Volledig scherm
Vlnr: projectleider Peter Pel en de kunstenaars Monique Ardenhuijsen, Isabella De Vos Burchart, Sonja van Poortvliet (gehurkt) en Wouter Goudswaard bij De Slak (gemaakt door Peter Schudde), een van de kunstwerken uit de kunstroute. © Chris van Klinken/Pix4Profs

'Kunst speelt belangrijke rol in Bergse wijk'

BERGEN OP ZOOM - De moeite die we nemen om onze woonkamer tot een gezellige plek om te toveren, die moeite mogen we ook best doen voor de openbare ruimte. Dat vindt Peter Pel, projectleider bij de aanleg van de nieuwe kunstroute in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom.

Vanaf half mei is de wijk zes in het oog springende kunstwerken rijker. Op brede school Het Palet werd woensdag uitleg gegeven over de werken. Ze zijn gemaakt door kunstenaars uit het hele land, maar uitgekozen door een groep bewoners van Borgvliet. 

In samenspraak met de gemeente en Stichting Kunst in de Openbare Ruimte, KidOR, stelde Pel een werkgroep samen, bestaande uit acht bewoners van Borgvliet. Het resultaat is zes kunstwerken verspreid door de wijk, met allemaal een eigen betekenis.

Op 25 mei wordt de kunstroute die de kunstwerken met elkaar verbindt, geopend door wethouder Yvonne Kammeijer.

De kunstroute is nog niet helemaal klaar. Striptekenaar Wouter Goudswaard gaat op een met graffiti beklad gebouwtje, ter hoogte van de Oude Huijbergsebaan en de Artemislaan, samen met de bewoners een striptekening maken over hun wijk. Pel: "Iedereen die hier een idee voor heeft, mag dit aan hem voorleggen."

Ideeën kunnen gestuurd worden naar info@woutergoudswaard.nl.

Lees donderdag meer in Bn DeStem

Poll

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
817 stemmen