Volledig scherm
Kop over Kop race in volle gang bij Roosendaal Foto Alfred de Bruin

Kritiek op Red Bull Kop over Kop Race: 'Een grote puinhoop'

ETTEN-LEUR - De zondag verreden Red Bull Kop Over Kop Race, een honderd kilometer lange ploegentijdrit, was volgens de reacties op onze website organisatorisch een chaos.

Het parcours, dat liep van Breda via Etten-Leur, Rucphen, Roosendaal, Woensdrecht, Essen (België) en Sprundel terug naar de finish in Breda, was in verband met de veiligheid van de deelnemers en de overige weggebruikers volledig verkeersvrij gemaakt. Hiervoor waren tientallen verkeersregelaars ingezet. Met name die verkeersregelaars kregen het te verduren.

"Ik vond het schandalig hoe men West-Brabant en een deel van België richting Essen lam legde. De verkeersregelaars kwamen niet uit deze streek en stuurde je alle kanten uit. Auto's, recreatie fietsers en wielrenners reden kris kras door elkaar. Men kon dan ook geen kant op", aldus een reactie van lezer Ad.

Jack reageert hier op door te stellen dat het evenement ruim van te voren was aangekondigd. "Twee weken geleden stonden er al borden met de vermelding dat op 18-9 deze weg van 9.00 tot 13.00 uur afgesloten zouden zijn in verband met een evenement. Ik vind het schandalig dat men nu met commentaar komt op de organisatie van dit evenement."

'Een grote puinhoop'
Peerke heeft het helemaal gehad met de verkeersregelaars, "Wat was de organisatie, en met name de verkeersregelaars, een grote puinhoop. Verkeersregelaars sturen andere mensen compleet verkeerd. De manier waarop zij de mensen aanspraken, met name bij de hoek Achter de Molen / Couperuslaan was uitermate onbeschoft".

Ook lijkt er bij het ophalen van de signaalgevers het een en ander mis te zijn gegaan. "Om 19:00 uur zaten de signaalgevers nog op de bus te wachten in Essen om opgehaald te worden terwijl de ronde al om 14:00 uur gedaan was.", aldus Peter.

Red Bull-woordvoerder Diederik Huisman zegt dat de veiligheid van de deelnemers een volledig afgesloten parcours noodzakelijk maakt. "Dat is zorgvuldig gedaan in overleg met de gemeenten. Zondag zijn ruim 400 verkeersregelaars en 80 motards ingezet om de veiligheid te waarborgen."

Alle omwonenden hebben een brief ontvangen wanneer de straten werden afgesloten. Daarnaast zijn er berichten in de media geplaatst.

Huisman herkent de kritiek niet. "Op de telefooncentrale waar de organisatie te bereiken was voor bewoners, zijn zondag twee telefoontjes binnengekomen. Maar we gaan uiteraard evalueren met de gemeenten."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1293 stemmen